söndag, mars 03, 2013

Tavla och bokstäver

hejregina.blogspot.com jag reflekterar digNu ska jag berätta om min tavla. Det är kul att leka med bokstäver men de menytavlor som finns är ju väldigt dyra. Dessutom tycker jag att aluminiumramen som de ofta har inte är så fin. Jag funderade lite och började med att beställa hem bokstäver härifrån. Varje paket kostar 150 kr ink. skatt och beroende på storleken får man olika många. Beställer man tex 15 mm bokstäver (som ovan) får man 338 tecken. Däremot ligger frakten på över 100 (135?) kronor så jag gick ihop med min mor och köpte även för ev framtida behov, för att slippa flera frakter.hejregina.blogspot.com jag reflekterar dig3När jag fick hem bokstäverna provade jag olika lösningar för att göra en talva som bokstäverna fäste på. Från början var jag inställd på att den skulle vara gjord av filt, men efter ett tag gick jag över till trä, för att få vassa kanter som håller fast bokstäverna ordentligt. 

Jag använde mig av svart MDF. Det är en MDFskiva som är färgad rakt igenom, så även om man sågar i den är det samma färg. Sådär bleksvart med korn i (så fint!) Jag sågade upp stavar i en cirkelsåg som jag sedan placerade ut på en tunnare MDF med bokstäverna som distans för att det skulle bli tajt som möjligt. Sen limmade jag ihop allt med trälim. Materialet var spillbitar och kostade mig totalt 15 kr och tog ca 1,5 h att göra.

17 kommentarer:

 1. Sjukt snyggt! Du är så fiffig och pysslig :)

  SvaraRadera
 2. ALLTSÅ!!!! så himla smart. har letat i hundra år efter en sådan tavla. vilket bra tips. TACK!

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt och smart gjort!

  SvaraRadera
 4. Mycket fint! Har också letat efter en sådan tavla utan framgång.

  SvaraRadera
 5. din kreativitet är beyond allt!

  SvaraRadera
 6. WOAH. Jag borde verkligen göra det här. Helt grymt snyggt.

  SvaraRadera
 7. Men vad fint och fiffigt!! :)

  SvaraRadera
 8. men åh vad fint! en sån där vill man ju ha!

  SvaraRadera
 9. ååå, den var jo kjempefin!!

  SvaraRadera
 10. What a neat idea! And loving the look of your blog and photography! Have a wonderful week! Xo, M&K at BT

  SvaraRadera
 11. Smart och fint! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 12. Smart att göra en själv om man inte hittar en fin man gillar. Jag har faktiskt lyckats hitta en egen som jag håller mig väldigt kär!

  SvaraRadera