tisdag, februari 14, 2012

1000 små bitar

hejregina tidningIgår rensade jag min luftventil i lägenheten. Ända sedan jag flyttade in har det känts som luften stått stilla, så jag fick nog och tog fram verktygslådan och skruvade loss ventilen för att titta. hejregina tidning2Det var helt tätt. Någon hade fyllt med tidningspapper. Och det kändes inte som det var killen innan mig.. Nuddade jag pappret blev det smulor direkt och sidorna hade blivit bruna. Jag kunde inte låta bli att spara de lite större bitarna för att se fall jag kunde få reda på när den var ifrån.hejregina tidning3Måndag 9 november 1942. 

13 kommentarer:

 1. 1942! det är ju så att man önskar att tidningen hade varit hel. fast det hade förstås inte varit lika spännande, nu blev det ju som ett pussel nästan.

  SvaraRadera
 2. inte för att pussel är speciellt spännande, men ja, du förstår. (:

  SvaraRadera
 3. 1942 då var det krig,ingen var född utom din granne!

  SvaraRadera
 4. vad spännande! gick det att utläsa nåt alls, förstå vad artiklar handlade om, osv? eller var det mest bara fragment, som på bilderna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr alltså. Bitarna var små och gick sönder lätt. Såg en seriestrip med kalle anka :)

   Radera
 5. My god, lita häftigt ändå!

  SvaraRadera
 6. Oj gisses där ser man.
  Det är ju nostalgi.
  Och blev fina "remsor" på bild med.

  SvaraRadera
 7. haha oj vilken upptäckt! 1942 var ju inte i går direkt!

  SvaraRadera
 8. Men det där är ju helt magiskt! Och så tanken på att det säkert kryllar av liknande under alla lager tapet och färg som tillkommit på väggarna. Åh, det här stimulerar min inre skattletare.

  SvaraRadera